Voi että. Sain tehtäväkseni valmistaa jotain makeaa erääseen tilaisuuteen ja päädyin brownieseihin koska en ole niitä ikinä aiemmin tehnyt.

Hyvin ne tekivät kauppansa vaikka rakas hieman takapolttoinen uunini niitä puoliksi kärvensikin.

Tässä siis ohje, joka löytyy myös Annie Bellin kirjasta Upeat kakut.

(Näihin itse laitoin koristeeksi kuorrutetta, vadelman ja Kindermunan palan)

1282497450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

300g tummaa suklaata

175g suolatonta voita

175g ruskeaa sokeria

4 munaa + keltuainen

115g mantelijauhetta

0,5tl suolaa

115g vehnäjauhoa

1,5tl leivinjauhetta

3rkl vahvaa kahvia

100g parapähkinöitä lastuina (Jos lastuja ei löydy, myös kevyesti pilkotut sopivat)

----

Kuumenna uuni 200 asteeseen, voitele ja korppujauhota 30x19cm kokoinen vuoka. Sulata suklaa ja voi yhdessä joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Lisää sokeri voin ja suklaan sekaan huolella ja anna jäähtyä.

Lisää huoneenlämpöiseen suklaaseokseen munat yksitellen välillä vatkaten. Laita keltuainen viimeisenä. Tässä vaiheessa seoksen pitäisi olla kiiltävää.

Lisää sitten mantelijauhe ja suola, jälleen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää nekin suklaamassaan. Aivan lopuksi lisää joukkoon kahvi ja pähkinälastut.

Kaada massa valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 20-30min, kunnes kakkumassa on kiinteää mutta kuitenkin hieman kostea.

Jäähdytä.

---

Kuorrute:

50g tummaa suklaata

15g suolatonta voita

+ tummaa tai vaaleaa suklaata paloina

+ marjoja, jos haluaa

Sulata suklaa ja voi yhdessä joko vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Anna tämän jälkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

---

Leikkaa kakkulevy haluamasi kokoisiksi paloiksi (itse leikkasin 5x5cm) ja koristele kuorrutenokareella ja suklaapalalla.

Nauti.

 

Edit: Jos noita parapähkinöitä ei löydy ihan omasta lähikaupasta, niin ainakin punnitse&säästä -liikkeistä löytyy ihan irtona.