Juu, eli tuli tässä yhtenä päivänä väkerrettyä hieman muffineja, joten tässäpä ohje. Ohjeen otin siis Ulla Svenskin kirjasta Pipareista pitsikakkuun.

Omasta mielestä noista tuli vähän liian korkeita, mutta makuasiahan tuo on. Ohjeesta tuli oikein hyviä muffineja, en olekaan ennen kokeillut mustikkaa ja valkosuklaata samassa muffinissa. :)

1256149210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Massa:

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2½ dl maitoa

1½ dl voita/öljyä tms.

2 kananmunaa

2 dl mustikoita

1 dl rouhittua valkosuklaata

 

Kuorrute:

75 g margariinia

2 tl vaniljasokeria

3½ dl tomusokeria

 

Koristeluun:

Jotain kivoja nonparelleja tai muita

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja myös maito, sulatettu voi ja kananmunat keskenään ja lisää ne sitten kuivien aineiden sekaan.

2. Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa.

3. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota 12 muffinivuokaan tasaisesti.

(Itse tykkään aina pursottaa muffinimassan, koska se sotkee vähemmän.)

4. Paista muffinit uunin keskitasolla 200°C, n. 20 minuuttia.

5. Samalla kun muffinit on uunissa, valmista kuorrute sulattamalla margariini. Sekoita siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri rasvan sekaan ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

6. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden  muffinien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.