Innostuin täysin kokeilemaan kalvojen avulla tehtäviä pyöreitä leivoksia, (en tiedä miksi) ja tässähän niitä nyt sitten on.

Ohjeen otin Ulla Svenskin toimittamasta Pipareista pitsikakkuun kirjasta, ja muokkasin sitä omiin tarpeisiini sopivaksi.

Aluksi tein aivan tavallisen suklaakääretorttupohjan (3 munan), jonka paistoin pellillä.

Kun pohja jäähtyi, leikkasin siitä pyöreän piparkakkumuotin avulla pieniä pyöreitä paloja.

1266754179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leikkasin tavallisista käyttämättömistä piirtoheitinkalvoista sopivia suikaleita, tein niistä sopivan kokoiset renkaat teippaamalla ja asetin pohjapalat renkaisiin.

Täytteet tein siten, että perusaineet (Maitorahka, kerma, vaniljasokeri, sitruunamehu, sokeri, liivatteet) yhdistin tavallisesti kuten hyydykekakuissa, erotin 1/4 koko massasta veriappelsiinitäytettä varten ja jätin 3/4 ananastäytettä varten.

1266754203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä täytteen ohje:

250g maitorahkaa

4dl kermaa

2dl hedelmäpyrettä/marjoja tms.

2 tl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

1dl sokeria

5 liivatelehteä

-----

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma samalla vaahdoksi.

2. Lisää vatkatun kerman sekaan maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri, sekä hedelmäpyre/ murskatut marjat.

3. Kiehauta pieni määrä kiehuvaa vettä ja liuota liivatteet siihen.

4. Lisää liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen rahkaseokseen.

5. Siirrä täyte massapussiin ja pursota pohjien päälle tasaisesti.

6. Laita kylmään hyytymään vähintään 2 tunniksi.

----

Leivokset voi koristella ihan miten haluaa, mutta itse halusin kokeilla suklaareunan tekemistä leivoksiin.

1266754140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reunan tein siten, että leikkasin kalvosta suorakulmaisia kolmioita ja spritsasin kolmioiden päälle suklaata sikinsokin.

Sen jälkeen siirsin kalvon nopeasti leivoksen reunalle, sillä suklaa kovettuu nopeasti.

Leivokset takaisin hetkeksi kylmään ja sen jälkeen kalvot voi varovasti irrottaa ja jäljelle jää kaunis suklaareuna.