Noniin, se on nyt sitten vuosi 2010, ihan jees. Eipä tunnu ollenkaan erilaiselta kuin edellinen vuosi, mutta olkoon sitten niin.

Kertomani semifinaalit ovat ensiviikon keskiviikkona ja kohti Kuopiota matkaamme jo tiistaina. Vähän jännittää, sillä huomenna maanantaina pitää käydä vielä muutamia juttuja läpi joiden onnistumisesta en ole vielä 100% luottavainen. Toivotaan parasta.

Tänään sain jostain innostuksen ja päätin tehdä Caipirinha leivoksia. Monissa leivontablogeissa olen törmännyt Caipirinhakakkuun, joten päätin tehdä leivoksia, sillä hyydykekakkuja olen tehnyt muutenkin paljon.

1263153125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Koristeena mandariinilohko, coctailkirsikan puolikas ja suklaaspritsaukset, hedelmien päällä on hieman hyydykesokerikiillettä kuivumisen estämiseksi.)

Caipirinhaleivokset (18 kpl valmistettuna 20cmx30cm vuokaan)

 

3 munan kääretorttupohja:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

 

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2,5 dl Flora vispiä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pss Santa Maria Caipirinha drink mixiä
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ dl kylmää vettä

+ pohjan ja täytteen väliin esim. Jam It! Papaija-limehilloa

++ pohjan kostutukseen sokerivettä tai muuta nestettä

 

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne valmiiseen munasokerivaahtoon. Sen jälkeen sekoita ne varovasti nuolijalla vaahdon sekaan.
  3. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä massa siihen tasaiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa n. 8min ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  4. Aloita täytteen valmistaminen laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sen jälkeen vatkaa Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, Caipirinha, tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  5. Tässä välissä voit halutessasi kostuttaa pohjan ja levittää siihen hilloa tai muuta.
  6. Kiehauta vesi kattilassa/mikrossa ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen.

Tässä vaiheessa on hyvä varmistaa, että pohja on sopivan kokoinen, sillä itse valmistin sen tällä ohjeella 20cmx30cm kokoiseen suorakulmaiseen vuokaan, jossa on korkeat reunat täytettä varten. Tavallisella uunipellillä tämän valmistaminen ei onnistu.

7. Kaada täyte pohjan päälle tasaisesti ja varmista, että täyte on pinnaltaan suurin piirtein tasainen, sillä muuten leivosten pinnasta tulee epätasainen.

8. Laita vuoka kokonaisuudessaan jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. (Jos haluat leivokset tehtyä nopeammin, voit vuoan laittaa pakastimeen n. 30min ajaksi ja sen jälkeen laittaa vielä hetkeksi jääkaappiin.

9. Leikkaa leivoslevystä reunat pois ja sen jälkeen leikkaa levy annospaloiksi. Tämän jälkeen voit koristella leivokset haluamallasi tavalla.